OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 8. szerda
Ismertető


2018. április 15., vasárnap 11:55

Morvai Krisztina, az Európai Parlament Független Képviselője közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. április 15., vasárnap (OS) - Mi maradjunk a Magyar és a Székely Himnusznál, zászlónál! Avagy: miért ne hallgassuk állva az EU "himnuszát"? (Gondolatok a szombati tüntetés kapcsán)

        Gyomorforgató volt látni a Jobbik vezetőit és az "új-jobbikosokat" együtt vonulni a szemkilövető vezérekkel s a DK, az MSZP illetve az SZDSZ utódpártok tömegeivel az "egyesült ellenzék" szombati tüntetésén - azokon a budapesti utcákon, ahol a mostani pajtások (Gyurcsány, Bajnai) könnygázát szívtuk nyolc éven át a nemzeti ellenállásban.
     Szánalmas volt  hallgatni, hogy a "demokráciát" követelők nem ismerik el vereségüket, nem néznek magukba, hanem alig egy héttel csúfos kudarcuk után új választást követelnek. Számukra a "demokrácia" nyilván azt jelenti, hogy addig kell ismételni a választásokat, amíg nem ők nyernek. Sajátos demokrácia felfogás!      A Jobbik 2009 évi és 2014 évi európai parlamenti választási programjának egyik fő eleme volt az "Európai Egyesült Államok helyett Nemzetek Európáját!" jelszó és elv.  Ezért is volt megdöbbentő a párt demonstratív jelenléte egy olyan tömegrendezvényen, ahol a színpadon és a tömegben is EU zászlókat lengettek s az eseményt az Európai Unió "himnuszának" eléneklésével zárták.
     Felidéztem egy emléket. A véres 2006. október 23 után pár nappal az Országgyűlés női tagjai meghallgatást tartottak az ötvenedik évfordulón történtekről.

     Kiadó: Morvai Krisztina, az Európai Parlament Független Képviselője

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.