2024. április 26. péntek

2018. április 18., szerda 12:52

A Miniszterelnökség közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. április 18., szerda (OS) - Műemléki Világnap Szentendrén

A világ műemlékvédelmének legmeghatározóbb szakmai szervezete, az ICOMOS 1984 óta ünnepli a műemlékeket minden év április 18-án. Az idei Műemléki Világnapot az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottsága, a Miniszterelnökség Társadalmi és Örökségvédelmi Ügyekért, valamint Kiemelt Kulturális Beruházásokért Felelős Helyettes Államtitkársága és Szentendre Város Polgármesteri Hivatala "Közös örökség – közös felelősség" címmel együtt ünnepli a Kulturális Örökség Európai Éve 2018 jegyében, Szentendrén.

Az ünnepi konferencián köszöntőt mondott Latorcai Csaba, a Miniszterelnökség társadalmi és örökségvédelmi ügyekért, valamint kiemelt kulturális beruházásokért felelős helyettes államtitkára, aki egyebek mellett arra hívta fel a figyelmet, hogy a Kormány az elmúlt években határozott és hathatós tevékenységet végzett az örökség, és kiemelten a műemlékek védelmében. Sorra vette a műemlékvédelmet szolgáló kormányzati intézkedéseket a hatósági rendszer polgárbarát átalakításától az aktív és passzív támogatási rendszereken át a célzott örökségvédelmi programokig.

Kiadó: Miniszterelnökség