OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2018. április 18., szerda 13:38

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. április 18., szerda (OS) - Liberálisok: az Orbán-rendszer megfertőzi Európát

    A Fidesz újabb kétharmados győzelme nem pusztán itthon, de a nemzetközi politikai életben is aggodalmakat váltott ki. Emmanuel Macron francia köztársasági elnök az Európai Parlamentben burkoltan Orbán Viktornak üzent kijelentésével: "Nem lehet Brüsszelt vagy Strasbourgot hibáztatni mindenért. Guy Verhofstadt, a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) frakcióvezetője ennél célzottabban és erőteljesebben ment neki a magyar kormánynak, amikor azt mondta: elfogadhatatlan, ami Magyarországban zajlik, ezt az aberrációt pedig fel kell számolni.

"…Aggasztónak tartjuk, hogy bűnrészességet vállal a magyar demokrácia elleni támadásokban" – Ez már annak az Angela Merkel német kancellárnak címzett levél kezdő megállapítása, amelyet neves írók, akadémikusok, aktivisták írtak, és amelyben többek között azzal vádolják a német és az európai politika vezető alakját, hogy hallgatásával az antiszemita, antidemokratikus erők szövetségesévé válik. A levél végül felszólítja Merkelt, illetve a Fideszt magába foglaló Európai Néppártot is, hogy zárja ki a magyar pártot soraiból, mert ha ezt nem teszi meg, Európa súlyos árat fog fizetni. Súlyos árat, mégpedig azért, mert más autokrata vezetők biztatást fognak látni abban, ha Orbán rendszere következmények nélkül működhet tovább.

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.