OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2018. április 19., csütörtök 16:51

Az Oktatási Hivatal közleménye
    Budapest, 2018. április 19., csütörtök (OS) - A befogadó nevelést és a hátrányos helyzetű tanulókat támogatja az Oktatási Hivatal új projektje.

    Az Oktatási Hivatal (OH) Esélyteremtés a köznevelésben (EFOP-3.1.7-16-2016-00001) című kiemelt projektje az Európai Unió 4,29 milliárd forintos vissza nem térítendő támogatásával valósul meg. A program legfontosabb célja a lemorzsolódás csökkentése, a befogadó nevelés támogatása, valamint a hátrányos helyzetű tanulók oktatási és munkaerőpiaci esélyeinek növelése. A 2020-ig tartó projekt nyitórendezvényét 2018. április 19-én tartották Budapesten.

A projekt – amelyben például a Tanoda, a Második esély és a Roma lányok korai iskolaelhagyásának megelőzése című programok szakmai támogatása is megvalósul – nagy hangsúlyt fektet az iskolarendszeren kívüli, a hátránykompenzációt segítő intézkedések egymáshoz illesztésére, eredményességére és nyomon követésére.
Az OH az Esélyteremtő Intézményfejlesztési Módszertan (ETIPE) alkalmazásával segíti  a projektbe bevont 150 intézmény szakmai munkáját, továbbá a tanulók továbbtanulási esélyeinek megerősítésére intézményi együttműködést alakít ki a tanodákkal, a kollégiumokkal, a roma szakkollégiumokkal, a középfokú iskolákkal és az egyetemekkel. A hivatal feladata a meglévő jó gyakorlatok, módszerek széleskörű megismertetése és bevezetésük támogatása, továbbá mérés-értékelési módszerek fejlesztése is.
Az OH 2016. szeptember 12. és 2020. december 31. között valósítja meg a projektet.

     Kiadó: Oktatási Hivatal

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.