OS Országos Sajtószolgálat
2019. január 24. csütörtök
Ismertető


2018. április 29., vasárnap 08:31

A Magyar Békekör Egyesület közleménye
    Budapest, 2018. április 29., vasárnap (OS) - Magyarország ne támogassa a NATO bővítését!

    A NATO tervezett terjeszkedése az orosz határig Ukrajna integrálásával ellenkezik Magyarország békéhez fűződő nemzeti érdekével – állítja a Magyar Békekör. "Elutasítjuk Oroszország folyamatos provokálását, azt szeretnénk, ha a magyar kormány sem adná be a derekát a nyugati szövetségnek, hogy szomszédunkat, Ukrajnát NATO-tagállammá avassák, területét pedig támaszpontokkal tűzdeljék teli Oroszország ellen" – írják. Nem elegendő Kijev kisebbségekkel szembeni elnyomó politikájára hivatkozni Ukrajna NATO-tagságával szemben, hiszen a NATO tervezett kibővítése Ukrajnával világpolitikai kérdés! Hazánk biztonsága szempontjából alapvető, hogy ne váljunk ütközőponttá Kelet és Nyugat között, mert könnyen bekövetkezhet, ha a NATO be akarja kebelezni Ukrajnát, Oroszország viszont nem hagyja, hogy ez megtörténjen! Hazánk biztonságát veszélyezteti, hogy a Nyugat sorozatosan megszegte 1989. évi máltai ígéretét, miszerint nem bővíti katonai szövetségét Keletre. "Súlyosnak tartjuk, hogy a NATO-tagállamok, élükön az USÁ-val, az ENSZ Alapokmányába ütköző háborús cselekményekre ragadtatják magukat. Legutóbbi példa rá a Szíria elleni rakétatámadás, melyet szintén a Biztonsági Tanács felhatalmazása nélkül követtek el, nem bizonyított hamis indokkal. Különösen aggasztó a békétlenség akkor, amikor a Kelet tartja magát az ENSZ-normákhoz, és kész együttműködni a Nyugattal. Alátámasztásra vár a kormány "keletinyitás-politikája, próbaköve Ukrajna.


     Kiadó: Magyar Békekör Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.