OS Országos Sajtószolgálat
2019. március 25. hétfő
Ismertető


2018. május 10., csütörtök 13:16

A Magyar Liberális Párt közleménye
    Budapest, 2018. május 10., csütörtök (OS) - Bősz Anett első javaslatával megerősítené Magyarország uniós tagságát

    A Liberálisok parlamenti képviselője egy olyan politikai nyilatkozatot nyújt be elsőként az új parlamentbe, amellyel Magyarország megerősítheti uniós tagságát. Bősz Anett azt szeretné, ha világosan kiderülne, hogy az új Országgyűlésben kik állnak Európa pártján és kik nem. Ki az, akinek fontosak az európai értékek és Magyarország európai elköteleződése, és ki az, aki az unión kívül képzeli el az ország jövőjét.

A nyilatkozat szövege kimondja: "Magyarország kifejezi azon szándékát, hogy az Európai Unióban fennálló tagságát megerősítse, és továbbra is kiáll az Európai Unió által közvetített és képviselt értékek mellett."

Ez a nyilatkozat azt jelenti, hogy Magyarország Európával vállal közösséget és nem keleti diktatúrákkal. Betartja az alapvető emberi jogokat, kiáll a jogállami normák és a demokrácia mellett, minden ember méltóságát tiszteletben tartja. Magyarországon az elharapódzó korrupció helyett tisztességes piacgazdaságra van szükség. Nincs szükségünk sem a keleti nyitásra, sem Paks 2-re. Nem akarjuk, hogy az uniós támogatások elapadása esetén a Fidesz kivezesse Magyarországot az unióból.

A Magyar Liberális Párt azért van a parlamentben, hogy az Európa-párti magyar többséget képviselje. Bősz Anett az elkövetkezendő négy évben azért fog harcolni, hogy az Orbán-kormány tartsa tiszteletben az európai értékeket, a demokrácia játékszabályait és az alapvető szabadságjogokat.

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.