OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2018. május 15., kedd 13:54

A Jobbik parlamenti frakciójának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. május 15., kedd (OS) - Gázai összetűzések: a konfliktust legitimálta a felelőtlen magyar külügy

    Sajnos a békés rendezés lehetőségét az amerikai nagykövetség áthelyezésével súlyos károk érték, melyet a Gázai-övezet határán kirobbant, immár több mint 50 halálos áldozatot és mintegy 2400 sebesültet maga után követelő összecsapások is mutatják. A Jobbik az Európai Unió államainak többségével összhangban elítéli a feszültséget szító politikát.

Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy a Szijjártó Péter vezette "szabadságharcos" magyar külügy ismét a lehető legcinikusabb választ adta és szembemenve a többi európai országgal, legitimálta a nagykövetség áthelyezését. Bízunk benne, hogy a következetlen és felelőtlen külpolitika miatt hazánkat ért károkért és a növekvő biztonsági fenyegetettségért Szijjártó Péter ugyanolyan bátran vállalja majd a felelősséget, ahogy állítólag a NATO-országok külügyminisztereit szokta "fejmosásban részesíteni".

Gyöngyösi Márton, a Jobbik frakcióvezetője
    
     Kiadó: Jobbik parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.