OS Országos Sajtószolgálat
2024. február 28. szerda
Ismertető


2018. május 18., péntek 07:27

A rák ellen az emberért a holnapért! Társadalmi Alapítvány közleménye
    Budapest, 2018. május 18., péntek (OS) - Felvirágoztuk az országot egészséggel - közel ezer szűréssel sikeresen zárult az idei tavasszal szervezett hathelyszínes szűrőkamionos egészségkampány, amely a daganatos betegségeket megelőző szűrések népszerűsítésére került A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány szolgáltatási palettájára 2017-ben.

    A fogadtatás idén olyan sikeres volt, hogy újabb két helyszínre kaptunk meghívást, így 2019 tavaszán már nyolc alkalommal végzünk rákellenes életmód tanácsadással egybekötött rákmegelőzést célzó egészségnapokat hozzájárulva a "daganatos betegségek megelőzéséhez, időben történő felismeréséhez, valamint a testi-lelki kiegyensúlyozottság megteremtéséhez." - ahogy Dr. Latorcai Csaba helyettes államtitkár is fogalmazott ápr. 10-én a Nemzeti Rákellenes Napon.

A Könnyek helyett... tarts velünk és szűrőkamionunkkal! eseményt kiemelten értékelték és védnökséget vállaltak az egészségügyért felelős (al)polgármesterek, támogatták a megrendezést helyi szakmai partnerek és a média. A szűrőjárművet a Pécsi Tudományegyetem biztosította a színvonalas megrendezéséhez.

A helyszíneken elsők között léptek a szűrőkamionba a városi, kerületi elöljáróságok jópéldát mutatva a szűréseken való részvétel fontosságára. Csepelen 132, Ferencvárosban 278 szűrést végeztek el szakorvosaink, a 10. rákellenes futás és kerékpározás keretében Aszódon 108-an mozdultak meg a rák ellen, majd Gyomaendrődön 166, Gyöngyösön 196, a zárónapon máj. 12-én Aszódon 194 rákszűrésre került sor.

Info: rakellen.hu

     Kiadó: A rák ellen az emberért a holnapért! Társadalmi Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.