OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető


2018. május 18., péntek 10:20

A Közép-Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. május 18., péntek (OS) - A Közép-Európai Club Pannónia záró közleménye a Magyar Tudományos Akadémián tartott Társadalmi Párbeszéd Fórumról

    A plenáris és szekció üléseken a történelmi témákkal és az aktualitásokkal, a közép-európai társadalmi-gazdasági együttműködés fő szakaszaival, fontos momentumaival foglalkozó előadások regionális szempontból világították meg az Európai Unió létrejöttéhez vezető hosszú folyamat tanulságait, hatásait. A vitában részvevők egyetértettek a vizsgált 100 év történelmi tapasztalatai hasznosításának szükségességével.  Ez azért is fontos, mert az Osztrák-Magyar Monarchia Európa második legnagyobb országa volt Oroszország után, mintegy 670 000 km2 területével, és több, mint 50 milliós lakossága is a harmadik  legnagyobb volt Európában a németországi után. A tizenhárom nyelvi – etnikai csoportban egymás mellett élő Monarchia lakossága 7 országhoz került, ugyanezen a területen ma már 11 ország osztozik.  Ezen országok területének földrajzi integrálódása a jövőben elképzelhetetlen, ezért rendszeres fórumainkon és elemző igényű munkánk keretében a továbbiakban is képviseljük azon szándékunkat, amely a békés és tartalmas együttműködés és összefogás további erősítésére irányul.

     Kiadó: Közép-Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.