OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2018. május 24., csütörtök 14:27

Az Országos Polgárőr Szövetség közleménye
    Budapest, 2018. május 24., csütörtök (OS) - 2018. május 24-én az Országos Polgárőr Szövetség, az Országos Rendőr-főkapitányság és az ORFK Országos Baleset-megelőzési Bizottsága gépjárműveket és robogókat adott át a polgárőröknek.

    A Polgárőrség szervezetei közterületi szolgálatellátásának fejlesztése céljából a polgárőr egyesületek részére Kovács István r. vezérőrnagy, gazdasági országos rendőrfőkapitány-helyettes, ünnepélyes keretek között 69 darab gépjárművet és 40 darab robogót adott át a Készenléti Rendőrség alakulóterén.

Kovács István országos főkapitány-helyettes beszédében elmondta, hogy a közös szolgálatellátás alkalmával a polgárőrök a városokban, a községekben, valamint az idegenforgalmi szempontból frekventált helyeken növelték közterületi jelenlétüket, ezáltal jelentős segítséget nyújtottak a jogsértő cselekmények megelőzése, felderítése céljából. Kiemelte, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan 2018-ban is folytatódnak az ORFK és az OPSZ együttműködésen alapuló, közös programjai.

Dr. Túrós András az Országos Polgárőr Szövetség elnöke az átvétel után kifejezte köszönetét az ORFK támogatásának. Elmondta, hogy ez a támogatás a bizalom kifejezése. Kiemelte, hogy a Polgárőrség szerepe nélkülözhetetlen a közbiztonságban, a közrend védelmében. A kapott eszközöket arra kell felhasználni, hogy a jogsértések száma tovább csökkenjen, hogy a lakosság biztonság érzete tovább javuljon.

     Kiadó: Országos Polgárőr Szövetség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.