2024. április 26. péntek

2018. május 24., csütörtök 17:11

A HIT Gyülekezetének közleménye (3. rész)
    Budapest, 2018. május 24., csütörtök (OS) - 7 napos Nyári Futball Tábort rendez az INTER Academy Szent Pál- Hungary, az FC Internazionale Milano 4 olasz edzőjével a budapesti Fradi centrumban.

A Szent Pál Akadémia futball szakosztályának jelenleg nyolc utánpótlás korosztályú, és két felnőtt korosztályú, hivatalosan leigazolt játékosokkal rendelkező, csapata van.
Az utánpótlás korosztályban jelenleg összesen kb. 150 gyerekkel foglalkozunk Budapesten, de már Debrecenben, Pécsett, és Salgótarjánban is kezdetét veszi a munka, ahol összesen újabb 100 gyermek csatlakozik.
Csapataink évek óta részt vesznek a hazai Magyar Labdarúgó Szövetség által szervezett Bozsik tornákon, a Grassroots fesztiválokon, futsal tornákon- és bajnokságokon továbbá az egyesület kiemelt figyelmet fordít a nemzetközi tornákon való részvételre is (pl. Ausztria, Szlovákia, Olaszország).
Az egyesület évente több játékost továbbít a nemzeti első osztályú clubok korosztályos utánpótlás csapataiba (pl. Újpest FC, Ferencváros TC, Budapest Honvéd SC, Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia).
Az egyesület az elmúlt két évtizedben folyamatosan, lépésről-lépésre tudott előrelépni. Az utánpótlás csapatai egy része kiemelt közép bajnokságig, felnőtt csapata pedig a BLSZ1 osztályig jutott. Az FC Internazionale Milano nemzetközi utánpótlás nevelésének kiterjesztését jelenti az a program, amely 2008-ban indult a világ több országában, így most Magyarországon is. Európában a Szent Pál Akadémia HSE az első, amely ebbe a szakmai programba bevonásra került.
     Kiadó: HIT Gyülekezete