OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2018. május 25., péntek 18:01

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. május 25., péntek (OS) - Orbán Viktort sem a családok, sem a nők nem érdeklik, csak a hatalom

    Sok mindent elárul Orbán Viktor demokrácia-felfogásáról az a mondat, amelyet a Kossuth Rádióban mondott ma reggel. Szerinte nem sok országban fordulhatna elő, hogy a miniszterelnököt megbüntetik, mert a kampányban óvodásokkal fényképezkedik. Jó példája ez az illiberális gondolkodásnak, pontosan kiolvasható belőle, hogy a magyar miniszterelnök szerint egy kormányfőt nem szabadna megbüntetni, ha törvénytelen dolgot hajt végre. Ezért is mondja, hogy lejárt a liberalizmus ideje, hiszen az ő agyában a szabadság a beosztástól függ, a törvények pedig arra valók, hogy alkalmazkodjanak az ő akaratához. Pontosan ez a megnyilatkozás mutatja, hogy kizárólag a liberális gondolkodás – az egyenlőség, a törvények közös tisztelete és betartása -, amely képes lehet gátat vetni a demokrácia látszatának. Ami ugyanis ma Magyarországon tapasztalható, az nem más, mint látszatdemokrácia. Ezt támasztja alá az a tervezett akció is, amelyet ugyancsak pénteken reggel jelentett be a miniszterelnök: nemzeti konzultációt indít a családpolitikai akcióterv kidolgozása érdekében, ezen belül is különös hangsúllyal a gyermekvállalásra és nevelésre.


     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.