OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2018. június 8., péntek 16:01

A Miniszterelnökség közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. június 8., péntek (OS) - Utolsó állomásához érkezik a 2018 a külhoni magyar családok éve Kárpát-medencei tavaszi körútja.

    A tematikus év keretében külhoni magyar családbarát vállalkozások számára kiírt pályázattal, körutakkal, családoknak és fiataloknak szóló táborokkal, a családokat segítő szakembereknek szóló továbbképzésekkel segítik a határon túli magyar családokat. A március elején 500 millió Ft-os keretösszeggel meghirdetett pályázatra – amelyre olyan külhoni magyar vállalkozások jelentkezhettek, amelyek családbarát szolgáltatásokat nyújtanak – 758 pályázat érkezett. A pályázatok feldolgozása és értékelése jelenleg zajlik, eredmények hamarosan várhatók. 2018. június 12-én a Nemzetpolitikai Államtitkárság 200 külhoni vállalkozónak szervez továbbképzést, amely keretében a szervezetfejlesztés lesz a téma, ezzel is segítve a szülőföldön maradást és boldogulást.

Az év további részében számos további rendezvénnyel várja az Államtitkárság a külhoni magyar családokat: június 17–23. között Ringató-képzés keretében tovább erősítjük a magyar szülői közösségeket, július 1-től az Otthon Segítünk Alapítvány önkéntes koordinátorképzését támogatjuk, július 29–augusztus 4. között 50 külhoni magyar nagycsaládnak biztosítunk lehetőséget a magyarországi Kolompos-táborban való részvételre, 2018. augusztus 5–11. között pedig HelloWood Táborba várjuk a 14-18 év közötti fiatalokat.


     Kiadó: Miniszterelnökség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.