OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2018. június 13., szerda 11:03

A Magyar Liberális Párt közleménye
    Budapest, 2018. június 13., szerda (OS) - Liberálisok: béremelést a védőnőknek!

    Június 13-a a magyar védőnők napja. Azokat a segítőket ünnepeljük, akik ott vannak értünk kiskorunkban és ott vannak gyermekeinkért, amikor szükségük van rá. Hivatásukká fogadták egészségünk megóvását, ápolnak és ellátnak minket. Ott vannak, amikor kisgyerekként megbetegszünk, amikor iskolásként oltást kapunk, amikor várandósan vizsgálatokra járunk, és amikor gyermekünkkel a kezünkben elhagyjuk a kórházat. Ők azok a jótevők, akik a legkisebb hírnevet kapják, mégis ugyanolyan elköteleződéssel végzik a feladatukat, mint bármelyik más egészségügyi dolgozó.

A Liberálisok ezen a napon nem csak a magyar védőnőket ünneplik, de az alapszintű ellátás borzalmas helyzetére is felhívják a figyelmet. A védőnők a háziorvosokkal egyetemben egyre nehezedő körülmények között végzik a munkájukat. Egyre kevesebben tudják teljes mértékben ellátni feladataikat, miközben Magyarország a megbetegedések és egészségi problémák szempontjából a sorhajtók között van Európában.

Az állam egyértelmű feladata az alapszintű egészségügyi ellátás biztosítása lenne, azonban a Fidesz nem hajlandó ezt fenntartani. Ahelyett, hogy szuperkórházakat tervezne és hamis béremeléseket lebegtetne, felszólítjuk a kormányt, hogy támogassa a védőnőket feladatuk ellátásában! A népesség gyarapodását nem lózungokkal, hanem tettekkel kell elérni, ehhez pedig az első lépések között kell lennie a védőnők béremelésének is.

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.