OS Országos Sajtószolgálat
2019. január 24. csütörtök
Ismertető


2018. június 13., szerda 17:41

Szanyi Tibor EP-képviselő közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. június 13., szerda (OS) - Szanyi Tibor: Az Európai Unió sehol sem tűri el polgárai alapjogainak megsértését

    Az Európai Parlament ma újabb plenáris vitát szentelt a jogállamiság lengyelországi helyzetének, illetve az igazságügyi reform ürügyén a bírói függetlenség elleni támadásoknak. Az európai törvényhozók ezt megelőzően idén márciusban külön határozatban is támogatták az Európai Bizottságot, amely 2017 decemberében kezdeményezte az EU-ról szóló szerződés 7(1) cikkelye szerinti eljárást az uniós értékeket megsértő tagállam kormánya ellen.

Bár a varsói kormányzat az utóbbi időben az EU képviselőivel folytatott egyeztetések nyomán több jogszabály esetében engedett eredeti szándékaiból, a vitában az EP képviselők - pártcsaládonként eltérő hangsúlyokkal - most is az uniós politikai nyomás fenntartását szorgalmazták, abban a reményben, hogy az még a lengyel Legfelsőbb Bíróságról szóló törvény július 3-re tervezett hatályba lépése előtt eredménnyel jár.


     Kiadó: Szanyi Tibor EP-képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.