OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 9. csütörtök
Ismertető


2018. június 19., kedd 12:40

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. június 19., kedd (OS) - Sermer Ádám: Vegyék vissza a füvezésen kapott füredi diákokat!

    Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy sajtóinformációk szerint több tucat középiskolás diákot azért rúgnak ki az utolsó tanítási napokon Balatonfüreden, mert füvet fogyasztottak. A legfrissebb statisztikák szerint majdnem minden ötödik tizenhat éves magyar fiatal kipróbálta már életében a kannabiszt, ami egyébként sokkal kisebb kockázattal jár, mint a dohányzás vagy az alkoholfogyasztás. Súlyos hibát követ el a füredi gimnázium vezetése, ha a diákokat tényleg sima füvezés miatt rúgják ki. Ha pedig egyetlen iskolából 40-50 diákot is ki lehet csapni valamilyen súlyos, kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmény miatt, akkor ott elsősorban pedagógiai problémák vannak, amit szintén nem lehet kizárólag a diákok nyakába varrni.

Felszólítjuk dr. Maruzsa Zoltán Viktort, a köznevelésért felelős helyettes államtitkárt, hogy azonnali hatállyal indítson vizsgálatot az ügyben, és tegyen meg mindent annak érdekében, hogy a füvezésen kapott balatonfüredi diákokat ne rúgják ki! Szeretnénk elérni, hogy füvezésen kapott fiatalok a füredi gimnáziumban folytathassák tanulmányaikat.

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.