OS Országos Sajtószolgálat
2022. július 2. szombat
Ismertető


2018. június 23., szombat 16:28

Ügyvédekkel a Demokratikus Jogállamért Egyesület közleménye
    Budapest, 2018. június 23., szombat (OS) - A NAIH megállapította az ÜDE Egyesület panaszát elbírálva, hogy jogsértő a Figyelő c. hetilap listázása!

    A NAIH megállapította az ÜDE Egyesület panaszát elbírálva, hogy jogsértő a Figyelő c. hetilap listázása! Mint az közismert, az újság közvetlenül az országgyűlési választások után megjelent lapszámában listázta az általa "Spekuláns embereinek" aposztrofált közéleti szereplőket, jogvédőket. Az ÜDE Egyesület még április közepén tett panaszt az adatvédelmi hatóságnál. Dr. Péterfalvi Attila elnök, egyetemi tanár elbírálta a a panaszt, és megállapította, hogy a Figyelő cikke a GDPR 5. cikk. (1) bekezdés c) és d) pontjába ütközik! "c) az adatkezelés céljai szempontjából megfelelőek és relevánsak kell, hogy legyenek, és a szükségesre kell korlátozódniuk ("adattakarékosság"); d) pontosnak és ahol szükséges, naprakésznek kell lenniük, minden észszerű intézkedést meg kell tenni annak érdekében, hogy az adatkezelés céljai szempontjából pontatlan személyes adatokat haladéktalanul töröljék vagy helyesbítsék ("pontosság")" A kifogásolt adatkezelés egyebekben felveti a személyes adatok védelméhez, valamint a véleménynyilvánítás- és a sajtó szabadságához fűződő alapjogok összeütközését!-írja a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság állásfoglalása.
     Kiadó: Ügyvédekkel a Demokratikus Jogállamért Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.