OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2018. július 15., vasárnap 11:47

Ujhelyi István EP-képviselő közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. július 15., vasárnap (OS) - Botrány készül: Orbán Viktor ma nekiront Putyinnak!

    Bizonyos, hogy Orbán felidézi majd Putyinnak a Fidesz hatályos európai programját, amelyben ez szerepel: "Az Európai Unió csak egységesen tud hatékonyan fellépni a terjeszkedési ambícióit újra nyíltan hirdető Oroszországgal szemben, és csak egységesen tudja nemzetközi szerepét a multipoláris világban megerősíteni, így garantálva polgárai biztonságát." Orbán kijelentései és a Fidesz politikai hitvallása alapján tehát kizárt, hogy ezek a fontos, egymásnak feszülő értékek ne kerüljenek napirendre a mai találkozón. Biztosak lehetünk abban is, hogy a magyar kormányfő a mai moszkvai egyeztetésen – ahogyan majd a szeptemberben esedékes újbóli látogatása során is – bátran és büszkén kiáll majd az európai értékek és az ehhez szorosan kapcsolódó magyar érdekek mellett. Bizonytalanságra talán csak az a nyilatkozata adhat okot, amelyet néhány éve az orosz Kommerszant című lapnak adott, miszerint: "A politika nagyon veszélyes üzem. Könnyen összekeverednek a dolgok."
A magyar miniszterelnök vízválasztó, az illiberális államot meghirdető, 2014-es tusványosi beszéde után megfogadtam, hogy európai képviselőként nyílt levélben fogom minden héten figyelmeztetni a közvéleményt a rezsim bűneire. Kétszázadik alkalommal kongatom a harangokat, mert úgy látszik, még mindig szükség van rá. És mert radikális európai demokrataként ez a dolgom.

dr. Ujhelyi István
Európai Parlamenti képviselő
az MSZP EP-választási kampányfőnöke

2018. július 15.

     Kiadó: Ujhelyi István EP-képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.