OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2018. július 18., szerda 11:28

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2018. július 18., szerda (OS) - DK: A Költségvetési Tanács küldje vissza a kormánynak a törvénytelen költségvetést!

    A Költségvetési Tanácsnak még egy napja maradt a 2019 évi költségvetés véleményezésére. Ez a költségvetés a Fidesz által hozott stabilitási törvény szellemének nem tud megfelelni, ezért a jegybank és a szakértők prognózisához képest megtévesztő inflációs várakozással bújik ki annak betűje alól. A Költségvetési Tanács csak egyetlen dolgot tehet: visszaküldi a kormánynak újratervezésre. Amennyiben Matolcsy György nem a Fidesz szervilis kiszolgálója, akkor az általa is tudott hamis inflációs tervezés miatt nem szabadna elfogadnia a költségvetést. Amennyiben az ellenzéki pártokat folyamatosan bírságoló ÁSZ elnöke nem a Fidesz pártkatonája, akkor nem fogadhatja el ezt a költségvetést, hiszen az szerinte sem felel meg a középtávú hiánycél követelményeinek.

A Demokratikus Koalíció azt várja a Költségvetési Tanácstól, hogy visszaküldi a kormánynak ezt a rossz költségvetést! Ha az Orbán-rendszer nem a demokratikus intézmények kiüresítésén dolgozna nyolc éve, fel sem merülhetne, hogy ezt a büdzsét a Költségvetési Tanács esetleg elfogadja. A Költségvetési Tanács most Orbán Viktor és Magyarország érdekei közül kell válasszon, mert ha ezt a költségvetést ebben a formában elfogadják, az veszélyeztetni fogja a teljes magyar gazdaságot, benne minden család, vállalkozó, munkavállaló és nyugdíjas megélhetését.

Varju László
alelnök, DK
az Országgyűlés Költségvetési Bizottságának elnöke

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.