OS Országos Sajtószolgálat
2019. március 23. szombat
Ismertető


2018. augusztus 9., csütörtök 16:13

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. augusztus 9., csütörtök (OS) - Az EU szerint állatkínzás a hármas metrón utazni

    A Magyar Liberális Párt felhívja Tarlós István figyelmét arra, hogy hőségriadó idején a légkondicionáló nélküli 3-as metrón utazni az EU állatvédelmi szabályozása (81. oldal 5/b pont) szerint is állatkínzásnak minősülne. Az uniós törvény ugyanis előírja, hogy csak olyan járműben szállíthatóak állatok, amelybe minden élőlény sza´ma´ra 5 °C e´s 30 °C ko¨zo¨tti ho?me´rse´kletet biztosi´tanak. A hármas metró vagonjaiban azonban az elmúlt napokban ennél rendszeresen nagyobb melegben kellett utaznia az embereknek, ráadásul előre láthatóan egyhamar nem is múlik el a forróság. Az uniós állatvédelmi törvény rendkívüli esetekre még 5 °C-os extra eltérést engedélyez, azonban a 3-as metró még ennek az elvárásnak sem képes megfelelni sok esetben.
     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.