OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2018. augusztus 20., hétfő 18:23

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye
    Budapest, 2018. augusztus 20., hétfő (OS) - Új alapokra kell helyezni a magyar állam jövőjét

    Az LMP szerint Magyarország akkor lehet sikeres ország, ha a családoknak és a helyi közösségeknek megvan a lehetőségük arra, hogy a kezükbe vegyék a sorsukat és beleszóljanak a jövőjüket érintő döntésekbe. Az állampolgárokra partnerként és nem eszközként kell tekinteni: a féktelen központosítás és a hatalmi logika helyett a kölcsönös bizalom megteremtése a helyes út hazánk számára.

Egy erős állam alapja a tudásalapú társadalom, a világszínvonalú oktatás és az önkormányzatiság: tanszabadság, kritikai gondolkodás és önrendelkezés nélkül egyre gyengébb lesz a nemzet immunrendszere.

Augusztus 20. nem csupán az államról és az államalapításról szól, ezen a napon minden magyar állampolgárt is ünneplünk, határokon innen és túl. A nemzeti összetartozás alapja ugyanis az egymás iránti tisztelet, és nem a nemzeti jelképek kisajátítása.

Az LMP szerint új alapokra kell helyezni a magyar állam jövőjét: valódi megoldásokkal kell segíteni a magyar családokat és a helyi közösségeket, minden ötödik adóforintot az oktatásra kell fordítani, az Európa elleni hadjárat helyett pedig azért kell dolgozni, hogy erős nemzetállamok alkossanak egy erős Európát, amely választ tud adni a 21. század kihívásaira.

LMP sajtó
     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.