OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2018. szeptember 10., hétfő 09:48

A Nemzeti Ifjúsági Tanács Egyesület közleménye
    Budapest, 2018. szeptember 10., hétfő (OS) - MEGÚJULÓ ERŐVEL A MAGYAR FIATALOKÉRT

    Szombaton tartotta tisztújító közgyűlését a legnagyobb hazai ifjúsági ernyőszervezet,  a  Nemzeti  Ifjúsági  Tanács.  Az újonnan megválasztott elnök, Hegedüs Zoltán kiemelkedő figyelmet kíván fordítani a szervezet megújulására, a közélet iránt érdeklődő fiatalok és az ifjúsági - civil szektor fejlesztésére.
A frissen megválasztott elnök 2020 végéig kapott bizalmat a Nemzeti Ifjúsági Tanács tagszervezeteitől, akik között a legnagyobb országos érdekképviseleti szervezetek mellett a régiós és helyi ifjúsági közösségek is helyet kapnak, így lehetőséget biztosítva a véleményük artikulálására a mindenkori kormány és az Európai Unió felé.
A szervezet újdonsült elnöke, Hegedüs Zoltán úgy gondolja, hogy a Nemzeti Ifjúsági Tanácsnak a megkerülhetetlen fontosságú érdekvédelmi munka mellett, közvetlen csatornát kell kiépítenie a fiatalok felé, hogy a véleményüket hatékonyan tudják becsatornázni a döntéshozók irányába. A fiatalokkal foglalkozó civil szervezetek számára speciális szolgáltatásokat indítana a megsegítésükre, míg a fiataloknak országos szinten szervezne közéleti programokat.

A szombaton  délelőtt tartott ülésnek az Európai Ifjúsági Központ adott otthont. A tagszervezetek képviselői szintén meghallgathatták a vezetőség idei beszámolóját, amelyben egyaránt szerepelnek hazai és nemzetközi projektek. A Strukturált Párbeszéd program keretében végzett ifjúság kutatás mellett helyet kapott a Pact4Youth kezdeményezés helyzetjelentése is.

     Kiadó: Nemzeti Ifjúsági Tanács Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.