OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2018. szeptember 14., péntek 09:09

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. szeptember 14., péntek (OS) - Palkovics László nem üti meg a mércét

    Palkovics László innovációs és technológiai miniszter szerint az MTA Közgazdaság- és Regionális Tudományi Kutatóközpontjának (KRTK) Közgazdaságtudományi Kutatóintézete nem üti meg a megfelelő tudományos mércét. Álláspontunk szerint a miniszter ezen kijelentései igazolják, hogy a kormány a tudományszervezésnek álcázott vitát is a szokásos módon, erőből, kompromisszumképtelen módon akarja megoldani.

Az MTA KRTK Közgazdaságtudományi Kutatóintézetében számos olyan kutató dolgozik, akik hazai és nemzetközi tudományos körökben is ismert és elismert szakembereknek számítanak. Amikor Palkovics László arról beszél, hogy ez az intézet nem üti meg a mércét, akkor őket, magas szinten jegyzett kutatókat sérti meg. Bizonyára nem véletlen, hogy a miniszter az MTA KRTK intézetének munkáját kezdte el negatív színben feltüntetni: ez volt az a kutatóintézet, amely olyan anyagokat készített, amelyek szakmai megalapozottsággal kritizálták a kormány újabb háborúját a tudomány függetlensége és autonómiája ellen.

Meggyőződésünk, hogy Palkovics László miniszter azért beszél ilyen hangnemben, mert a társadalomtudományokról, a bölcsészettudományokról és gazdaságtudományokról általában nincs kellő ismerete. Álláspontunk szerint mérnökprofesszorként nem is feltétlenül kell, hogy mélyreható ismeretei legyenek más diszciplínák területeiről, akkor viszont a megalapozatlan és szakmaiatlan kritikákat kell mellőznie.

     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.