OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2018. szeptember 19., szerda 14:00

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. szeptember 19., szerda (OS) - A kormány Sargentini-kampánya félrevezető, és felveti a tiltott pártfinanszírozás gyanúját

    A Magyar Liberális Párt kikéri a Sargentini-jelentésről szóló kormányzati kampány szerződéseit – jelentette be Sermer Ádám az Országgyűlési Hivatal előtt tartott, szerdai sajtótájékoztatóján. A Liberálisok elnökhelyettese szerint a frissen indított videókampány nem más, mint "az adófizetők kárára elkövetett fideszes propaganda". "Szeretnénk megtudni, hogy az Orbán-kormány mennyi pénzt költ a magyar választók félrevezetésére, és újabb nyilvánvaló hazugságok terjesztésére"  – mondta az ellenzéki politikus. Bejelentette: az ügyben panaszt tesznek a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnál is. "Bár sajnos sok reményünk nincs rá, hogy a Fidesz által szintén megszállt szervezet elkaszálná a kormány legújabb hazugságkampányát" – fűzte hozzá.

Sermer Ádám szerint a Sargentini-jelentést nem a bevándorláspárti politikusok szavazták meg, hanem a magyar demokráciáért joggal aggódó európai képviselők. "Hazánkat senki nem zsarolja semmivel, különösen nem az európai közösség, amelynek mi magunk is részesei vagyunk" – utalt a kormányzati kampányvideó üzenetére a Liberálisok elnökhelyettese. Szerinte az is nevetséges vád a kormány részéről, hogy hazánkat bárki el akarná hallgattatni. "Éppen a Fidesz az, amely minden eszközt megragad annak érdekében, hogy felszámolja a kritikus ellenzéki sajtót" – szögezte le.

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.