OS Országos Sajtószolgálat
2019. július 22. hétfő
Ismertető


2018. október 1., hétfő 09:32

A Jobbik parlamenti frakciójának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. október 1., hétfő (OS) - A Béruniós Kezdeményezés Polgári Bizottsága befejezte munkáját

    A Bérunió Európai Polgári Kezdeményezés 2017. március 14-én kezdte meg munkáját azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet az Európai Unió tagállamai közötti súlyos gazdasági és életszínvonalbeli különbségekre. A kezdeményezés formai követelménye egymillió európai polgár aláírásának összegyűjtése volt annak érdekében, hogy az Európai Parlamenthez és az Európai Bizottsághoz fordulhassunk.

Noha a megadott egy éves időszakban mindössze 550 ezer aláírást sikerült összegyűjtenünk, kezdeményezésünket több okból is sikerként értékeljük. Elképzeléseinknek számos támogatót nyerünk meg Európa-szerte, az "egyenlő munkáért egyenlő bért!" elvét pedig az európai közbeszéd részévé tettük. Kezdeményezésünk legfőbb sikerének azt tartjuk, hogy az Európai Bizottság által elindított uniós polgári konzultáció maga is az Európai Unió egyik lehetséges új alapelveként tekint az általunk meghatározott célra.
A Béruniós Kezdeményezés Polgári Bizottsága szeptember 28-án hivatalosan is befejezte munkáját, a birtokunkba jutott személyes adatokat és aláírásgyűjtő íveket pedig a hatályos jogszabályok szerint eljárva megsemmisítjük. Köszönjük a támogatást mindazoknak, akik aláírásukkal, szakmai munkájukkal és tanácsaikkal segítettek bennünket.
     Kiadó: Jobbik parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.