OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2018. október 2., kedd 14:39

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. október 2., kedd (OS) - Az ÁSZ-jelentés hazugságoktól és csúsztatásoktól hemzseg

    A Magyar Liberális Párt szerint az Állami Számvevőszék Országgyűlés elé terjesztett jelentése szinte teljes egészében valótlanságokat, hazugságokat és csúsztatásokat tartalmaz. Elfogadhatatlan, hogy egy európai uniós országban egy állítólag független szervként működő állami intézmény nem a demokráciát és a magyar társadalmat, és még csak nem is a közpénzek elköltésének átláthatóságát, hanem kizárólag a Fidesz és Orbán Viktor érdekeit szolgálja. A Liberálisok öt pontban mutatják be, hogy miért hazugság az ÁSZ tavalyi évre vonatkozó jelentése:

1. Miközben az ÁSZ szerint az intézmény a demokratikus intézményrendszer független alapintézménye, a szervezet vezetője az a Domokos László, aki korábban a Fidesz frakcióvezető-helyettese volt.
2. Miközben a jelentésben azt állítják, hogy az ÁSZ nem bírságol, az ellenzéki pártokra több mint 600 millió forintnyi bírságot szabott ki az intézmény közvetlenül a választások előtt, míg a kormánypártok működését még csak nem is vizsgálta meg.
3. Miközben az ÁSZ szerint az állami szervezet gondoskodik a közpénzek szabályos és átlátható elköltéséről, a kormány kedvenc házi civil szervezeteként működő CÖF, társadalmi célú reklámnak álcázva, több mint félmilliárd forintnyi közpénzt égetett el a Fidesz-propaganda terjesztésére, ami kimeríti a tiltott pártfinanszírozás fogalmát.

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.