OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2018. október 3., szerda 14:14

A Magyar Liberális Párt közleménye
    Budapest, 2018. október 3., szerda (OS) - A Liberálisok feltérképezik az ingyenes önkormányzati parkolóhelyek listáját

    A Magyar Liberális Párt közérdekű adatigénylést indít a megyei jogú városoknál annak érdekében, hogy kiderüljön, milyen gyakorlat alapján adnak parkolóbérletet a települések. A Liberálisok tudni szeretnék, hogy csak Szegeden adtak-e jogosultságot az ingyenes parkolásra, vagy más városokban is előfordult ehhez hasonló eset, ezért közérdekű adatigénylést nyújtunk be Budapesten, a megyeszékhelyeken és minden megyei jogú városnál. Ki szeretnénk deríteni, hogy Magyarország parkolódíjas övezeteiben kik kaphattak ingyenes parkolóbérletet az elmúlt nyolc évben. Bízunk benne, hogy a szegedi önkormányzat dolgozóit nem politikai szándékból ítélte el a Gyulai Járásbíróság alig egy évvel a helyhatósági választások előtt, ehhez azonban látnunk kell az országos bevett gyakorlatot. A Liberálisok szerint a törvény szigora minden állampolgárra és intézményre ugyanúgy kell, hogy vonatkozzon. Az a célunk, hogy csak olyan ember kaphasson ingyenes bérletet, aki valóban jogosult rá. Az a célunk, hogy az egész országban egyértelmű és mindenkire érvényes legyen a szabályozás ebben a kérdésben.


     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.