OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2018. október 3., szerda 15:48

A Jobbik parlamenti frakciójának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. október 3., szerda (OS) - Versenyképességünk sírját ássa a kormány az oktatási rendszerünk züllesztésével

    A KSH adataiból világosan kiderül, hogy a Fidesz oktatáspolitikája területileg is szétszaggatja az országot, hiszen a legszegényebb vidékekről még nehezebb lett bejutni a felsőoktatásba.
Ezzel az Orbán-kormány a XXI.-ik századi versenyképességünk sírját ássa. Orbán Viktor a 2010-es választások előtt, amikor balliberális ellenfeleinek oktatási rendszerét kritizálta, még úgy fogalmazott: egy olyan társadalmi helyzetű embernek, amilyen gyerekként ő volt, sokkal nehezebb ma az egyetemig eljutnia, mint a rendszerváltás előtti időszakban.
A valóság az, hogy 2018-ban sincsenek jobb lehetőségei egy szegény családban született fiatalnak. A helyzet semmit sem javult az elmúlt évek alatt, sőt a fideszes oktatáspolitika még a saját korábban hangoztatott elveit is szemen köpi.
A gyerekes családok 42%-a létminimum alatt él. Nekik a fideszes iskolaügy mottója így szól: "ahová születtél, ott is maradsz". A 25-64 év közötti diplomások 24 százalékos arányát tekintve sereghajtók vagyunk az OECD államok között.

     Kiadó: Jobbik parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.