OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2018. október 4., csütörtök 12:50

A Kormányzati Tájékoztatási Központ közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. október 4., csütörtök (OS) - Törődjünk az állatokkal felelősséggel - Köszönet az állatvédő szervezetek munkájáért

    Október 4. az állatok világnapja. Magyarországon sokakat személyesen érint az állatvédelem ügye, egyes becslések szerint 2 millió kutyát, 2,2 millió macskát és közel 400 ezer kisemlőst tartanak ma hazánkban házi kedvencként.

Az állatvédelem közös ügy, az oktatási intézmények, civil szervezetek, önkormányzatok, hatóságok és a kormányzat közösen tudnak eredményeket elérni. A kötelező chipezésnek köszönhetően, valamint annak, hogy a kutyabarát vendéglátóhelyek és önkéntes állatorvosok közreműködésével már számos helyen érhető el mikrochip leolvasó, az elmúlt években 30 ezerről 20 ezerre csökkent a gyepmesteri telepekre bekerülő gazdátlan kutyák száma.

Magyarország Kormánya számára fontos az állatok védelmének ügye. Ennek érdekében a kormány szigorította a Büntetőtörvénykönyvet, a törvények szerint jelenleg is alapesetben 2 év, minősített esetben 3 év az állatkínzás miatt kiszabható szabadságvesztés időtartama.

     Kiadó: Kormányzati Tájékoztatási Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.