OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2018. október 6., szombat 09:36

A Magyar Liberális Párt közleménye
    Budapest, 2018. október 6., szombat (OS) - Aradi vértanúk napja - A szabadság mártírjaira emlékezünk

        Az aradi vértanúk azért áldozták fel életüket, hogy hazánk egy független, szabad országgá válhasson Európában. Az 1848-as forradalom és szabadságharc idején magyarok, szerbek, horvátok, lengyelek, németek, örmények, zsidók és cigányok közösen harcoltak azért, hogy Magyarország elnyerje önállóságát. Bár sokfélék voltak, a céljuk közös volt: itt akartak élni és boldogulni, együtt, békében és szabadságban. Sorsuk és hősies küzdelmük azt bizonyítja, nem a származáson múlik, ki lesz értékes tagja társadalmunknak.
     A Liberálisok szerint csak a toleráns, befogadó, nyitott társadalom lehet sikeres Európában, amely képes a különböző kultúrák és nemzetek közötti párbeszédre és az együttműködésre. A bezárkózó, nacionalista, kirekesztő és homogenitást hirdető politika kudarcra van ítélve. 1848-ban az aradi mártírok inkább a halált választották, minthogy elhagyják hazájukat, 2018-ra viszont százezrek mentek el Magyarországról, mert nem találták boldogulásukat otthonukban, és úgy érezték, a hatalom nem tartotta tiszteletben a szabadságukat. A Liberálisok az aradi vértanúk emléknapján az 1848-as forradalom hősei előtt tisztelegnek, és egy szabad, demokratikus és európai Magyarországért demonstrálnak.

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.