OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2018. október 6., szombat 11:37

Ujhelyi István EP-képviselő közleménye
    Budapest, 2018. október 6., szombat (OS) - Ujhelyi: a Fidesz nemzeti hatáskörben tartja a korrupciót

        Lassan nincs olyan nap, amikor a Fidesz ne bizonyítaná, hogy bármire képes az állami korrupció elfedése és a lopások feltárásának megakadályozása érdekében. Az Európai Parlament az eheti strasbourgi plenáris ülésen tárgyalta a vámcsalások elleni küzdelemről és az Unió saját forrásainak védelméről szóló állásfoglalást. A Fidesz képviselői három fontos módosító indítványt is leszavaztak, a végszavazásnál pedig tartózkodtak az ügyben; ezzel is egyértelműen a korrupció és a háborítatlan bűnelkövetés oldalára állva.
     Leszavazták azt a módosító indítványt, amely összehangolt adminisztratív szankciókat szorgalmazott a jogsértések kapcsán. A Fidesz leszavazta annak szorgalmazását is, hogy az Európai Bizottság "vegye fontolóra" a vámhatósági feladatok uniós szintre történő áthelyezését annak garantálása érdekében, hogy a vámeljárásokra minden helyszínen összehangoltan és nyomon követhető módon kerüljön sor. A Fidesz azt a módosító indítványt is leszavazta, amelyben sajnálatosnak nevezik, hogy nem minden uniós tagállam – így például Magyarország sem – csatlakozott az Európai Ügyészség intézményéhez.
     Igaz beszédre van szükség: a nem szavazatokkal és végső tartózkodásával a Fidesz nem tesz mást, mint megint zavaros szuverenitási érvelés mögé bújva támogatja a bűnelkövetőket, a vámszabályok ellen vétő csoportokat és akadályozza a miniszterelnök családjáig érő állami korrupció szankcionálását.

     Kiadó: Ujhelyi István EP-képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.