OS Országos Sajtószolgálat
2019. július 22. hétfő
Ismertető


2018. október 10., szerda 16:13

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. október 10., szerda (OS) - Népszerű a Stipendium Hungaricum ösztöndíjprogram

    A Stipendium Hungaricum ösztöndíjprogramban a 2018/19-es tanévre meghirdetett 5318 ösztöndíjra több mint 28 ezer jelentkezés érkezett. 2018 szeptemberében 65 országból mintegy 4157 új ösztöndíjas kezdte meg a tanulmányait Magyarországon.

Dr. Pacsay-Tomassich Orsolya, az Emberi Erőforrások Minisztériumának nemzetközi ügyekért felelős államtitkára a Tempus Közalapítvány által rendezett eseményen köszöntötte a Stipendium Hungaricum ösztöndíjprogramban magyarországi tanulmányaikat idén megkezdő külföldi hallgatókat.

Köszöntőbeszédében az államtitkár elmondta, a 2013-ban indított program, mely kiválóan illeszkedik a Kormány által kezdeményezett keleti és déli nyitás politikájába, ma már több ezer külföldi diáknak nyújt lehetőséget arra, hogy kiváló minőségű, a későbbiekben jól hasznosítható tudást szerezzenek valamelyik magyar felsőoktatási intézményben.

Nem titkolt szándékunk – mutatott rá az államtitkár –, hogy a program révén közelebb hozzuk Magyarországhoz mindazon hallgatókat, akik hazánkat választották tanulmányaik színhelyéül. Szeretnénk, ha a versenyképes tudás mellett megismernék kultúránkat, nyelvünket és igaz barátként térnének vissza saját országukba.

     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.