OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2018. október 10., szerda 17:21

A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő közleménye (3. rész)
    Budapest, 2018. október 10., szerda (OS) - Újabb álhírek a sajtóban a várólistákról 3

    Ugyanakkor fontos kiemelni, hogy a várólista rendszer nem azért van, mert várakozni szükséges, nem arra szolgál, hogy minden elemi apró változás kiemelt rémhírré váljon, hanem a betegek, az érintettek számára, a folyamatok követhetősége, transzparenciája érdekében működik. A központi várólista rendszer biztosítja, hogy a kormányzat és vele együtt az egészségbiztosító tisztábban legyen azokkal a beavatkozási pontokkal, ahol további intézkedésre van szükség a célok elérése és a betegek minél előbbi ellátásának biztosítása érdekében.
A hírportál által megjelentetett, széles körben publikált, és így széles körben hamis, megtévesztő, félelemkeltő információk rendkívüli káros hatásokat okoznak, nem szolgálják az előrelépést, visszaélnek a transzparencia elv megvalósítása által elérhető információkkal.
Ezzel szemben a valóságos helyzet, a tényleges tendencia az, hogy 2012-hez viszonyítva kevesebb mint a felére csökkent a várakozók száma, nemzetközi  mércével nézve is jelentősen csökkent a tényleges várakozási  idő. A cél továbbra is ezen az úton a fejlődés, a tervezés, ütemezés javítása, ahol szükséges az idő további csökkentése.

Szívesen állunk az újságírók rendelkezésére, amennyiben egyes speciális egészségügyi alapfogalmakkal nincsenek tisztában, és még a cikk megírása előtt elmagyarázzuk a fontosabb kifejezések értelmét, mert akkor elejét vehetjük a hasonló álhírekkel történő riogatásnak.


     Kiadó: Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.