OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2018. október 17., szerda 09:58

Az Országos Vérellátó Szolgálat közleménye
    Budapest, 2018. október 17., szerda (OS) - Segítse embertársai gyógyulását véradásával!

    Véradásra hív a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat

Budapest, 2018. október 17.  – Az október 23-i, és november 1-jei hosszú hétvége előtt a biztonságos hazai vérkészlet fenntartása érdekében véradásra hív mindenkit a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat.
Az idei évben immáron sokadik alkalommal örülhetünk a hosszú hétvégének, azonban ez a vérellátás számára mindig nagy kihívást jelent. Ahhoz, hogy az őszi ünnepi időszakban is biztosítani tudjuk a betegellátáshoz szükséges vérmennyiséget, fontos, hogy a két hosszú hétvége előtt és után minél többen nyújtsák segítő karjukat.
A teljes munkaheteken átlagosan 1600-1800 véradó önzetlen segítségére van szükség a kiegyensúlyozott vérellátás biztosítása, a vérre szoruló embertársaink gyógyulása érdekében. A csonka hetek idején a vérkészlet stabilitásának fenntartásához azonban ennél magasabb véradói szám szükséges, tekintettel az egyes készítmények rövid tárolási idejére, és az ilyenkor tapasztalható megnövekedett vérigényekre.
Sok szeretettel várunk mindenkit véradásainkon, hogy a gyógyuláshoz szükséges vérigényeket ebben az időszakban is maradéktalanul kiszolgálhassuk.
A véradási helyszínekről és időpontokról az alábbi oldalakon tájékozódhat:
http://www.ovsz.hu/ver/veradasok
http://veradas.hu/adjvert/veradasok

A meghirdetett véradások elérhetőek még a Vöröskereszt ingyenesen letölthető mobil applikációja segítségével is: https://www.veradas.hu/hir
    
     Kiadó: Országos Vérellátó Szolgálat

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.