OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2018. október 17., szerda 15:08

A Közép-Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület közleménye
    Budapest, 2018. október 17., szerda (OS) - Fontos 56-os könyv ősbemutatója a KEP rendezvényen

    A Mecséri-per 1958-ban a megtorlások legnagyobb hadbírósági pere volt. Az erről kiadott könyv bemutatóját kedden szervezte a Közép-Európai Club Pannonia (KEP). A könyv címe: "Mecséri János ezredes és 51 katonájának hadbírósági pere 1958". A bemutatót az MTA Könyvtár tanácstermében, telt ház előtt rendezték. A szerző, dr. Marossy Endre hadtörténész előadását, valamint dr. Kahler Frigyes egyetemi docens, a KEP szenátora felkért hozzászólását követően a résztvevők számos kérdése bizonyította érdeklődésüket a megtorlások, a per története iránt. A rendezvény levezető elnöke dr. Czeglédi József a KEP és 56-os Dialógus Bizottsága elnöke, a forradalom fegyveres résztvevője, az MTA Köztestület tagja volt. Betegsége miatt üdvözletét küldte a konferenciára a Mecséri per 11 halálraítéltjének utolsó élő tagja, aki több mint 12 évet töltött börtönben: Puchert János ny. őrnagy. Jelenleg ő a KEP Szenátora és 56-os Dialógus Bizottsága társelnöke. A 400 oldalas könyv kiadását a Nemzeti Kulturális Alap és Budapest XX. ker. Pesterzsébet támogatta az Írott Szó Alapítvány és a Magyar Napló kiadásában.

További inf.: www.kepcp.hu

     Kiadó: Közép-Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.