OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2018. október 17., szerda 15:13

A Magyarország Barátai Alapítvány közleménye
    Budapest, 2018. október 17., szerda (OS) - Másodszor rendezte meg külföldi újságírók számára, zártkörű konferenciáját a Magyarország Barátai Alapítvány. A rendezvényen 6 ország 11 újságírója vett részt azzal a céllal, hogy a magyar politikai- és közélet kiemelkedő személyeivel való beszélgetések során első kézből értesüljön a magyar gazdaság, kultúra és politika legaktuálisabb kérdéseiről.

    A Hungary Today és Ungarn Heute angol, illetve német nyelvű hírportálokat kiadó Magyarország Barátai Alapítvány rendezvényére többek között a Frankfurter Allgemeine Zeitung, a The American Conservative, a Fox News Channel és a National Review munkatársai érkeztek, hogy megismerkedjenek a magyar közélettel és kultúrával.

Vizi E. Szilveszter, a Magyarország Barátai Alapítvány elnöke köszöntőjében kiemelte, a konferencia fő célja, hogy a Magyarországról tudósító, külpolitikával foglalkozó újságírók megismerjék az ország történelmét, a magyarok gondolkodásmódját, és így kontextusba tudják helyezni az aktuális történéseket. Elmondta, hogy a mai világ legnagyobb problémája, hogy nincsen elegendő időnk az egymással való beszélgetésre. Ezért törekszik az Alapítvány hidat építeni Magyarország, a világban élő magyarok és Magyarország barátai között, teret engedve a párbeszédnek.

     Kiadó: Magyarország Barátai Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.