OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2018. október 24., szerda 16:25

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. október 24., szerda (OS) - Elfogadhatatlannak tartjuk Jean-Claude Juncker kijelentéseit -

    Az Európai Bizottság elnöke szerint Erdély és Románia egyesülésének centenáriuma nem csak román, hanem európai ünnep is. Hozzátette: minden, ami román, egyben európai is, ezért december elsején Európa közösen ünnepli meg a Romániának és Európának is fontos pillanatot. Az LMP teljes politikai közössége határozottan tiltakozik Juncker szavai ellen.

Joggal merül fel Juncker kijelentéseivel kapcsolatban a kérdés, hogy mennyire gyáva és megalkuvó módon képviseli a Fidesz a magyar nemzeti érdekeket az Európai Néppártban, amikor a néppárti politikus ilyen kijelentéseket tesz. Továbbá joggal merül fel az a kérdés is, hogy hol van az Európai Bizottságot mindig támadó kormányzati propaganda vagy bármilyen kormányzati válasz ilyenkor.

Elfogadhatatlannak tartjuk az Európai Bizottság elnökének kijelentéseit: döbbenetünknek adunk hangot, hogy 2018-ban, Európában, az egyik legfontosabb európai vezető ennyire semmibe veszi azokat az értékeket, amelyek alapvetései az Európai Uniónak, megsértve ezzel magyarok millióit.

     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.