OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2018. október 27., szombat 08:55

A Magyar Békekör Egyesület közleménye
    Budapest, 2018. október 27., szombat (OS) - Magyar Békekör a rakétatelepítési tervről

    A Magyar Békekör pénteken arra kérte a kormányt, tudassa, kész volna-e amerikai közép-hatótávolságú nukleáris rakétákat befogadni hazánk területére. A válasz azért vált időszerűvé, mert Trump elnök felmondta ezeknek a fegyvereknek a megsemmisítéséről 1987-ben kötött szovjet-amerikai megállapodást (INF), az amerikai hadvezetés pedig máris új rakéták telepítését tervezi európai NATO-tagállamok területére, s a tervekben Magyarország is felmerül. Az Egyesült Államoknak tett ilyen engedmény esetén hazánk elkerülhetetlenül hadicélponttá válna. Ellenkezik a békéhez fűződő magyar nemzeti érdekkel az is, hogy a kormány nyíltan törekszik a NATO kibővítésére Macedóniával, Grúziával és Boszniával. Ukrajna NATO-csatlakozását is kész volna támogatni, ha az ukrán vezetés felülvizsgálná a kárpátaljai magyar kisebbséggel szemben követett jogtipró politikáját. Ezért is került most elő a "kisebbségvédelmi megállapodás" terve Ukrajnával. A kormány engedményt tett a NATO-nak azzal is, hogy száz fölé emelte az Afganisztánban állomásozó magyar katonák létszámát, és az "orosz fenyegetésre" hivatkozva csapatot küldött a NATO Trident Juncture fedőnevű norvégiai monstre hadgyakorlatára. A Magyar Békekör szerint a gyakorlaton való magyar részvétel indoklása merőben ellentétes a hivatalos állásponttal, miszerint "Oroszország nem fenyegeti Magyarországot". Oroszellenességgel akarják felváltani az Oroszországgal kialakult korrekt viszonyt? – kérdezi a Magyar Békekör

     Kiadó: Magyar Békekör Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.