OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 7. kedd
Ismertető


2018. október 28., vasárnap 15:48

A Tett és Védelem Alapítvány közleménye
    Budapest, 2018. október 28., vasárnap (OS) - "Nagy a felelősségünk a gonosszal szemben" A Tett és Védelem Alapítvány és az EMIH részvétnyilvánítása a pittsburghi antiszemita merénylet áldozatainak.

    A Tett és Védelem Alapítvány (TEV) és az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) tagjai fájdalommal teli szívvel fohászkodnak a gyilkos pittsburghi antiszemita merénylet áldozataiért, mielőbbi felgyógyulást kérve a sebesültekért. Szolidaritásunkat fejezzük ki testvéreinkkel szemben és egyben elismeréssel tartozunk azon bátor embereknek, akik életüket kockáztatva szálltak szembe a véres kezű gyilkossal. Az Egyesült Államok történelmének legvéresebb antiszemita merénylete megrendülve egyesíti Magyarország és a világ zsidó közösségét az antiszemita gyűlöletkeltés minden formájával szemben. "Pár száz méterre a merénylet helyszínétől töltöttem gimnazista éveimet, még a környéket is pontosan ismerem. Soha nem gondoltam volna, hogy Amerika egyik legbékésebbnek és legbiztonságosabbnak tartott kerülete, a Squirrel Hill lesz egy ilyen borzasztó antiszemita gyilkosság helyszíne." – Nyilatkozta Köves Slomó az EMIH vezető rabbija. – "A békés kerületben, a hét legbékésebb napján, a szent Szombaton, az "Élet fája" nevű közösségben, egy újszülött kisbaba névadási szertartásán elkövetett gyilkosság arra emlékeztet mindannyiunkat, milyen nagy a felelősségünk a gonosszal szemben, amely gyakran ott üti fel a fejét, ahol a legkevésbé számítunk rá."
    
     Kiadó: Tett és Védelem Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.