OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2018. október 31., szerda 11:15

A Down Alapítvány közleménye
    Budapest, 2018. október 31., szerda (OS) - "Ketten" – nemzetközi sikert ért el Dobray György dokumentumfilmje

    A Down Alapítvány egyik lakóotthonában támogatott életvitelt folytató fiatal pár (Cili és Marci) életéről készült dokumentumfilm első díjat nyert a Delhiben megrendezett Nemzetközi Rövidfilm Fesztiválon (7. DSIFF-18 – 2018 október 28, Delhi, India).
Dobray György az 1980–90-es évek ismert játékfilmjei (Vérszerződés, Szerelem első vérig, Szerelmes szívek) mellett számtalan sikeres dokumentumfilm rendezője (K1 és K2 – Film a prostituáltakról, Gólyamese) ezúttal ismét tabutémához nyúlt, hogy közelről mutasson meg a nézőknek egy olyan világot, mely az átlagember számára teljesen ismeretlen.
A párkapcsolatban élő fiatalok életét dokumentáló 50 perces filmből többet tudhatunk meg a Down-szindrómás emberek életéről, gondolkodásáról, mint akárhány szakkönyvből. Megérthetjük, hogy az emberi vágyak, örömök, a tervek és a boldogság, a vidám és szomorú gondolatok, a munka és az alkotás öröme minden emberben egyformán megvan és hogy a teljes és boldog élet nem IQ kérdése.
Cili és Marci természetes módon mutatják meg az életüket a rendezőnek, aki mindig ott van a megfelelő pillanatban, a megfelelő helyen a kamerával, hogy elkaphassa azokat az intim pillanatokat és fontos mondatokat, melyek minden bizonnyal maradandó nyomot hagynak a nézőben.
A dokumentumfilmet az MTVA mutatja be decemberben.

     Kiadó: Down Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.