OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2018. november 4., vasárnap 10:16

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) közleménye
    Budapest, 2018. november 4., vasárnap (OS) - 1956. november 4-én a szovjet hadsereg eltiporta a magyar nép szabadságharcát. Emlékezzünk meg ’56 ismert és ismeretlen áldozatairól, akik megmutatták az utókornak, hogy a legreménytelenebb helyzetben is kiállhatunk igazunkért, emberségünkért, értékeinkért és jövőnkért!

        Amikor kigyullad valahol egy apró fény, a világ gonosz erői szinte megfeszülnek, hogy elpusztítsák azt. Ez történt 1956-ban is, amikor a gyilkos szovjet hatalmi gépezet nem tűrte tovább az elnyomást elemi erővel lerázó magyar szabadságvágyat és néhány nap után ismét mindent eltiport a kommunista terror. A harcokban elhunyt hőseink áldozata mégsem volt hiábavaló, hiszen komoly repedést okoztak az elnyomó rendszeren, az ő példájukból merítettek erőt a későbbi nemzedékek.
     "A világon páratlan szabadságharc volt ez, a fiatal nemzedékkel népünk élén. A szabadságharc azért folyt, mert a nemzet szabadon akart dönteni arról, hogy miképpen éljen. Szabadon akart határozni sorsa, államának igazgatása, munkájának értékesítése felől." (Mindszenty József)

     Kiadó: Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.