OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2018. november 5., hétfő 12:54

A Magyar Liberális Párt közleménye
    Budapest, 2018. november 5., hétfő (OS) - Pártkatonák helyett az adófizetők döntsenek a civil szervezetek támogatásáról!

    A Liberálisok szerint a kormány azért akarja újra módosítani a civiltörvényt, hogy a kormánypropagandát folytató álcivilek még több támogatásban részesülhessenek. A Semjén Zsolt által benyújtott törvényjavaslat elfogadásával duplájára nőhet az az összeg, amiről a CÖF-ös Csizmadia László vezetésével működő Nemzeti Együttműködési Alap mindenféle ellenőrzés és valódi indoklás nélkül dönthet. Az illiberális állam célja, hogy a valódi társadalmi munkát folytató civileket végérvényesen ellehetetlenítse, a támogatásokat pedig olyanokra bízza, akik a közérdek helyett a pártérdeket követik.

A Liberálisok szerint a Nemzeti Együttműködési Alap helyett egy olyan rendszer kidolgozására van szükség, amely az adófizető állampolgárokra bízza a civilekre szánt állami támogatások elosztását. A Liberálisok ezért javasolják, hogy a személyi jövedelemadó civil szervezeteknek felajánlható része emelkedjen 1-ről 2 százalékra. Javasoljuk továbbá, hogy a személyi jövedelemadót nem fizető, 16 éven felüli személyek az előző évi átlagfelajánlással megegyező mértékű összeget ajánlhassanak fel az általuk legértékesebbnek tartott civil szervetek számára, a központi költségvetés terhére. Egy olyan átlátható költségvetési támogatási rendszer kialakítására van szükség, amely független a szűklátókörű hatalompolitikai manőverektől! A magyar kormány felelőssége, hogy biztosítsa a civil szervezetek függetlenségét és autonómiáját!
    
     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.