OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2018. november 6., kedd 14:23

A Kéményseprők Országos Szakszervezetének közleménye
    Budapest, 2018. november 6., kedd (OS) - Tovább bővülhet az ingyenes kéményseprésre jogosultak köre

        Bár az elmúlt két évben számos alkalommal voltunk kénytelenek kritikát megfogalmazni a kormány kéményseprést érintő döntéseivel kapcsolatban, most mégis örömmel értesültünk arról, hogy egy kormánypárti módosító javaslat lehetővé tenné a jövőben, hogy a bajba jutott, devizahitelesek Nemzeti Eszközkezelő által megvásárolt ingatlanjai után, az önkormányzati tulajdonú bérlakásokban élők részére is ingyenessé váljon a kéményseprés amennyiben azt elfogadja az Országgyűlés.
     Egy ilyen humánus döntést mely akár több ezer családot is érinthet, egész egyszerűen nem lehet nem támogatni.
Természetesen korábbi, kizárólag szakmai alapon megfogalmazott kritikáinkat fenntartjuk, így az ellenőrzések számának radikális csökkentését illetve a családi házak esetében a kötelezettség eltörlését. Meglátásunk és tapasztalataink alapján úgy véljük, hogy egy ilyen mértékű, saját felelősség körébe utalt preventív feladatra nem lett kellőképpen felkészítve a magyar társadalom, sok esetben,a megfelelő információk hiányában a mai napi nem tudják, hogy hová és kihez forduljanak ha mégis úgy döntenek, hogy ellenőriztetni szeretnék a kéményeiket.
     Tehát van még mit tennünk, szakmának és jogalkotónak közösen, de ez az irány mindenképp biztató.

     Kiadó: Kéményseprők Országos Szakszervezete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.