2024. április 26. péntek

2018. november 10., szombat 17:01

A Jobbik Magyarországért Mozgalom közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. november 10., szombat (OS) - Kútadóval akar 25 milliárdot behajtani az emberektől a Fidesz

Az elmúlt hetekben tömegesen keresték meg a Jobbikot a lakosság részéről a fúrt és ásott kutak bejelentésével kapcsolatos anyagi terhek vonatkozásában. A jelenleg hatályos törvények értelmében ugyanis súlyos anyagi kötelezettséget jelent annak a közel 1 millió honfitársunknak a kutak bejelentése, akik ezt még nem tették meg. A kutak bemérését végző cégek átlagoson 25 ezer forintért végzik el azokat a méréseket és tervdokumentációkat, amelyek után még ötezer forintos illetéket is fizetni kell. További nagy összegű terhet jelenthet a bejelentők számára, ha az adott kút talpmélysége olyan rétegvizet érint, amely az ivóvíz bázisunkban helyezkedik el. Ekkor már az adott megyéhez tartozó katasztrófavédelmi igazgatósághoz tartozik az eljárás. Az érvényben lévő szigorú szabályozások miatt egy hosszú procedúra veszi kezdetét, amelynek összege már a 150-200.000 forintot is elérheti.
Meglátásaink szerint további gondokat okoz az is, hogy a magyar emberek megsarcoltatásával a kormány törvénytelen eljárásokra kényszeríti a lakosokat és a kútfúrással foglalkozó cégeket.
     Kiadó: Jobbik Magyarországért Mozgalom