2024. április 26. péntek

2018. november 19., hétfő 13:09

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2018. november 19., hétfő (OS) - DK: Elszegényednek az Orbán-csomag terheitől szenvedő magyarok

Az elmúlt hét évben duplájára nőtt a dolgozói szegénység Magyarországon az Eurostat kimutatása alapján.

A Demokratikus Koalíció szerint egyértelmű, hogy a Fidesz ordító hibája, hogy ma Magyarországon az is nehezen él meg, aki dolgozik. A szociális háló szétverése, az Orbán-csomag brutális megszorításai, a csak gazdagoknak és kiváltságosoknak szánt családpolitikai intézkedések mind a szegénységet generálják. A Demokratikus Koalíció követeli a kormánytól: ne sanyargassa tovább a magyar dolgozók, családok ezreit. Látszatintézkedések helyett olyan életpálya modellre van szükség minden területen, ami biztosítja a magyaroknak, hogy elérhessék a ma még csak vágyott európai életet.

Niedermüller Péter
EP – képviselő, alelnök