OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 2. csütörtök
Ismertető


2018. november 25., vasárnap 12:34

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2018. november 25., vasárnap (OS) - DK: Az európai magyarok a nőket, az Orbán-kormány a nőverőket védi!

        Ma van a nők elleni erőszak megszüntetésének nemzetközi világnapja. Magyarországon jelenleg több, mint 200 ezer nő él olyan párkapcsolatban, amelyben fizikai és/vagy szexuális erőszaknak van kitéve. Továbbá minden héten meghal egy nő kifejezetten bántalmazás miatt - ha úgy esik át a “vak komondoron", ahogy azt az elhíresült fideszes nőverő mondaná.
     A Demokratikus Koalíció szerint szégyen, hogy a kormány elvi támogatást nyújt a magyar nők elleni erőszakhoz azzal, hogy nem ratifikálja az Isztambuli Egyezményt és nem szavazta meg az Európai Parlament nők elleni erőszakkal kapcsolatos határozatát sem. Mi, európai magyarok a nőket, az Orbán-kormány a nőverőket védi. A DK szerint zéró toleranciát kell hirdetni a nőket bántalmazók ellen és érvényesíteni kell az Isztambuli Egyezményt a magyar jogrendszerben, hogy egyetlen bántalmazó se tudja megúszni a büntetést a “vak komondorra" mutogatva!

Vadai Ágnes
országgyűlési képviselő, frakcióvezető-helyettes
DK

Oláh Lajos
országgyűlési képviselő
DK


     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.