OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2018. november 27., kedd 11:42

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2018. november 27., kedd (OS) - Szijjártó elismerte, hogy a Fidesz a multikat szolgálja ki a rabszolgatörvénnyel

    Az Orbán-kormány a munka törvénykönyvében 250 óráról 400 órára emelte az egy évben elrendelhető kötelező túlóra mértékét.
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter azt mondta a törvényről, hogy "a Magyarországon beruházó észak-rajna-vesztfáliai cégek egyértelműen kedvezően fogadták", valamint, hogy “az itteni vállalatok már régóta kérték, hogy biztosítsák nekik: megnövekedett beruházásaikhoz a szükséges munkaerő rendelkezésre fog állni".

A Demokratikus Koalíció szerint Szijjártó Péter elismerte, hogy a Fidesz a multikat szolgálja ki a rabszolgatörvénnyel. Az európai magyarok jogait a saját kormányuk adta el pár német multi kedvéért. Most már orrvérzésig lehet dolgoztatni és kizsákmányolni a magyarokat, miközben elég 3 éven belül kifizetni a ledolgozott túlóráikat. Ilyet csak egy olyan kormány csinál, amely még pár külföldi óriáscég profitját is fontosabbnak tartja a saját állampolgárainál.

Nemes Gábor
a DK foglalkoztatáspolitikai szakpolitikusa

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.