OS Országos Sajtószolgálat
2019. május 27. hétfő
Ismertető


2018. november 28., szerda 08:08

A Magyar Békekör Egyesület közleménye
    Budapest, 2018. november 28., szerda (OS) - Magyar Békekör a kercsi incidensről

    A Magyar Békekör egyetért a magyar kormány kercsi incidens ügyében tanúsított mértéktartó magatartásával, azzal hogy nem csatlakozott a NATO oroszellenes gyűlöletkampányához, és konfliktus-gerjesztéséhez. A Békekör elítéli a NATO vezető hatalmának arra irányuló törekvését, hogy eszközként használja ki Ukrajnát Oroszország ellen irányuló katonai konfliktusra, s erősíti az ukrán szélsőségesek és neonácik pozícióját a polgári demokratikus erőkkel szemben. A Békekör osztozik Angela Merkel német kancellár arra irányuló törekvésében, hogy mérsékelje a feszültséget, és józanságra intse Porosenko elnököt, aki a Krím és Donbassz visszaszerzését tűzte ki célul. A hadiállapot bevezetése Ukrajnában kihat Magyarország biztonságára, és a kárpátaljai magyarokra is. A kijevi lépés következtében besorozás elől dezertálók tömege kérhet menedékjogot a környező államokban, köztük hazánkban. A Magyar Békekör szerint a Kercsi-szorosban ukrán katonai provokáció történt. A hang- és képfelvételek ezt bizonyítják. Oroszország jogosan védte meg határát, ugyanakkor kíméletes volt azokkal a tengerészekkel szemben, akiket a kijevi vezetés a provokáció végrehajtására küldött a Kercsi-szorosba. A Magyar Békekör emlékeztet, hogy a Krím-félsziget Oroszországhoz, nem pedig Ukrajnához tartozik a 2014. március 16-i népszavazás óta. Az önrendelkezés jogával a szavazók 83,10 százaléka élt, és 96,77 százalékuk szavazott a Krími Autonóm Köztársaság csatlakozására Oroszországhoz.
     Kiadó: Magyar Békekör Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.