OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2018. november 28., szerda 16:31

A Miniszterelnökség közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. november 28., szerda (OS) - A szíriai háború áldozatainak kórházi ellátását támogatja a Hungary Helps Program

    A háború sújtotta Szíriában a magyar kormány több humanitárius programot is támogat a Hungary Helps Program keretében: a Magyar Máltai Szeretetszolgálat szíriai egészségügyi programját, a Stipendium Hungaricum Program révén ösztöndíjakat ajánl fel külföldi diákok magyarországi tanulmányaira. Támogatta az Aleppói Görög Katolikus Érsekség menekült keresztény közösségek helyben maradását elősegítő projektjeit, amelynek köszönhetően több száz család térhetett haza otthonába. További támogatásban részesültek: a Szír Katolikus Patriarchátus és az Antiókiai Szír Ortodox Egyház Irakban, Szíriában és Libanonban folytatott humanitárius tevékenységeihez, a Szíria és Libanon Nemzeti Református Zsinat, valamint a Szíriai Örmény Református Egyházak Közössége háború utáni, a lakosság visszatérését és helyben maradását elősegítő projektjeinek megvalósításához.

     Kiadó: Miniszterelnökség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.