OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2018. november 28., szerda 17:24

Az Agrárminisztérium közleménye (4. rész)
    Budapest, 2018. november 28., szerda (OS) - Ígéretes kilátásai vannak a magyar agráriumnak

    Kis Miklós, az Agrárminisztérium vidékfejlesztésért felelős államtitkára az élelmiszeripari beruházások támogatása kapcsán tartott előadásában kiemelte: a Vidékfejlesztési Program keretében már mintegy 150 milliárd forint támogatás megítéléséről döntött az Irányító Hatóság, ami több mint 1200 élelmiszeripari és borászati projekt megvalósulásához járul hozzá.

A szaktárca államtitkára emlékeztetett arra, hogy jelenleg is lehet pályázni a 35 milliárd forintos energiahatékonysági keretre, amelyből 5 milliárd forint kifejezetten az ágazat kisüzemeinek fejlesztési elképezéseit támogatja. A maradványösszegek sikeres felhasználása érdekében a tárca október végén egy új, mintegy 50 milliárd forint keretösszegű pályázatot is hirdetett, amelyben az élelmiszeripar szereplői mellett a borászatok is további támogatáshoz juthatnak.

Leszögezte: ezekre a beruházásokra is már az új, könnyített közbeszerzési törvény fog vonatkozni. A pályázat megismerésére és a szükséges dokumentumok beszerzésére az érintetteknek két hónap áll rendelkezésükre, a támogatási kérelmek benyújtására 2019. január 2-tól nyílik lehetőség. Az előadást követő kerekasztal-beszélgetésen az államtitkár hangsúlyozta: a 2020 utáni időszakban a beruházási támogatásoknak továbbra is hangsúlyosan jelen kell lenniük a vidékfejlesztési támogatások között, hiszen az élelmiszeripar versenyképességének záloga az ágazat folyamatos és komplex fejlesztése.

     Kiadó: Agrárminisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.